“Antón Chéjov” de Natalia Ginzburg

Natalia Ginzburg

Antón Chéjov
Natalia Ginzburg
Traducció de Celia Filipetto

 

Antón Chéjov (1860-1904) fou narrador, metge i dramaturg. Natalia Ginzburg ens ofereix en un petit llibre (83 pàgines.) una biografia imprescindible d’un dels Mestres de l’escriptura.

La vida de Chéjou fou plena de vicissituds: sempre lluitant, sempre patint pels seus -família i societat-, res no va resultar fàcil a la seva curta existència.
S’han publicat molts llibres que ens acosten a la vida de Chéjov; una vegada més torno a la lectura de la biografia que sempre recomanaré. Ginzburg ens fa arribar l’essència, allò imprescindible que mai no ens deixarà d’emocionar, sobretot les darreres paraules, el retorn a Rússia de les despulles del Mestre.

És impossible que una vida i una obra presentades de manera tan excepcional ens deixin indiferents. No pot ser que no ens facin venir ganes de rellegir els nostres contes preferits o anar a cercar una vegada més els textos que tantes vegades hem vist als escenaris, perquè mai no ens deixaran d’encisar.

“Le fastidiaba también Tolstói, a quien siempre había admirado mucho, y cuyas obras amaba con pasión, pero que entonces le pareció que adoptaba actitudes de profeta y que derramaba ríos de palabras superfluas” (Pàg. 37).
Una relectura per fer periòdicament.

 

 

736 comentaris

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús