L’autor

Jaume C. Pons Alorda

(Caimari, 1984). Llicenciat en Filologia Anglesa a la Universitat de les Illes Balears i Màster de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UAB), Màster de Formació del Professorat de Secundària (UAB) i Màster en Gestió Cultural (UOC).

Ha desenvolupat una intensa carrera com a poeta, amb dotze poemaris publicats, d’entre els quals destaquen Els estris de la llum (Documenta Balear, Palma 2009), El poder i la fortor (Triallibres, Barcelona 2009), Cilici (Premi Joan Alcover Ciutat de Palma, Moll, 2009), Carn vol dir desaparicions (Labreu Edicions, Barcelona 2010) i Unlimited sobrassada (AtemBooks, Barcelona 2011).

Com a traductor, ha publicat Furia/ Fúria de Lucia Pietrelli (Documenta Balear, Palma 2010), Blues in sedici/Blues en setze d’Stefano Benni (Lleonard Muntaner, Palma 2011) i Una pàtina de veritat/Una pátina de verdad de Javier Jover (Calima, Palma 2011).

Obra seva ha aparegut en antologies com Pedra foguera, Antologia de joves narradors de Mallorca (Documenta Balear, Ciutat de Mallorca 2008), Joves poetes catalans (Quorum, Zagreb 2011) i Poètes contemporains des Îles Baléares d’expression catalane (Caràcteres, París 2010).

Ha recitat i participat en múltiples espectacles poètics tant a Catalunya com arreu del món (Sèrbia, Croàcia, Mèxic, Califòrnia, Regne Unit, Itàlia, Estònia, Holanda o Alemanya, entre d’altres).

Té poemes traduïts a múltiples idiomes: al francès, anglès, alemany, italià, portuguès, gallec, basc, castellà, serbi, croat, bosni, ucraïnès, romanès, estonià, holandès i txec en diferents publicacions.

Aquest 2012 acaba de publicar la seva primera novel·laFaula (Premi Pare Colom de Narrativa, Lleonard Muntaner, 2012).

Actualment té entre mans els projectes Apocalipsi Guau, el dietari de rodatge de la pel·lícula Història de la meva mort d’Albert Serra; la traducció de l’obra poètica completa de Walt Whitman; la novel·la Boreal i un volum que parlarà sobre l’obra, vida i miracles de Miquel de Palol.

Paral·lelament, treballa com a cap de projectes a Blowing Buffalo, empresa de serveis de comunicació i gestió cultural i d’esdeveniments que ha fundat conjuntament amb Anna Gual.

Correu: daiconv@hotmail.com>

17.312 comentaris

Comenta

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús