Entrades amb l'etiqueta ‘4trails’

Tòfol Castanyer i l’absurditat del podi

dimecres, 17/07/2013

Crec que no sua. O almenys no ho sembla.

És prim, molt prim. No té ni un gram de greix. I fa cara de persona normal, però no ho és. Bé, no ho és ni ell, ni cap dels que corren com ell, es diguin Kilian Jornet, Miquel Capó o Oihane Cortázar.

En Tòfol Castanyer acaba de guanyar la Salomon 4 Trails, una competició per etapes que es fa pels Alps. Són quatre dies de cursa. En total, 160 quilòmetres. Uns 10.000 metres de desnivell acumulat. Una animalada, vaja. I ho ha fet com si res, pim pam.

– No, si jo no hi anava per guanyar! – em diu.Tòfol Castanyer

En el calendari, en Tòfol hi tenia marcat per diumenge que ve l’Europeu dels Dolomites. Una de les proves de la Copa del Món. Però ha decidit no anar-hi, en part per recuperar-se bé del sobreesforç de la 4 Trails i, en part, perquè el seleccionador espanyol no l’ha convocat. (No l’ha convocat!!) Bé, i, com que no està convocat, si hi anàs, seria com a “Open”, corrent pel seu equip (Salomon). I això no li dóna dret a pujar al podi.

No ho puc entendre. Com pot ser? O sigui que si en Tòfol, que està en plena forma, hagués decidit anar-hi (cosa que podria haver fet perfectament) i hagués arribat entre els tres primers (totalment factible), s’hauria quedat sense podi.

– I això no motiva – comenta, resignat.

Em sembla surrealista.

(Podeu veure l’entrevista a emesa a Ib3 fent click aquí)