Entrades amb l'etiqueta ‘Jocs Paralímpics’

El segrest de n’Úrsula

dijous, 20/03/2014

No pot ni dutxar-se. Ni canviar-se. No té temps de fer res. La segresten. Així com ha arribat: amb xandall, suada, descol·locada.

Els seus veïnats d’Esporles tenien tantes ganes d’ella! N’Úrsula Pueyo és una heroïna. Una al·lota que després d’haver superat l’entrebanc més fort de la seva vida, l’accident que la va deixar sense una cama, és capaç de superar-ho tot.

Que els Jocs Paralímpics de Sotxi no hagin anat del tot bé, tant se val. De fet, com diu ella mateixa, ha estat un fracàs. I per això al·lucina que tanta de gent l’estigui esperant pels carrers del seu poble. Celebren que, tot i no tornar amb medalla, és una campiona de dalt a baix.

Batucada. Cotxe descapotable. Centenars de persones. Camisetes amb el seu nom. “Úrsula, estam amb tu”. Xeremiers. Nins i nines. Dibuixos dedicats. Familiars, amics, desconeguts.

N’Úrsula al·lucina. “Pensava que m’estarien esperant unes deu persones… però això…!”. Flipa. La fan pujar al balcó de l’ajuntament i, des del carrer, la gent l’aclama. Criden el seu nom. La fan plorar d’emoció. Tot Esporles bolcat amb ella.

N’Úrsula s’ho mereix. I Esporles es mereix tenir una campiona com n’Úrsula.

Vídeo de la rebuda

Úrsula Pueyo