Entrades amb l'etiqueta ‘master’

La medalla més patida

dilluns, 21/10/2013

La història em va semblar entranyable. Na Maria Mora és una gran campiona, una de les precursores del ciclisme femení a les Balears. De fet, va ser la primera mallorquina a proclamar-se campiona d’Espanya de carretera i també va ser-ho en diverses ocasions de pista. Però se’n va cansar ben jove, i ara feia 22 anys que no agafava la bicicleta per competir.

La vaig cridar perquè, ara que té 46 anys, s’ha animat a presentar-se al Mundial de ciclisme en pista màster que s’ha disputat a Manchester, i n’ha tornat amb una medalla de plata. Em semblava una història fantàstica per demostrar que mai és tard per tenir il·lusions, reptes i forces per marcar-se metes.

Arribam al velòdrom i trobam na Maria que ha vengut acompanyada per un parell d’amigues. Somriuen i fan broma. Les veig contentes. Fem seure la nostra protagonista, li posam el micròfon i començam l’entrevista.Maria Mora

– Com ha anat el Mundial? Com és això de guanyar una medalla tants anys després?

I en aquest moment, na Maria es posa molt seriosa. Li brillen els ulls. S’emociona.

– És la medalla que més he patit en tota la meva vida.

I aquí me trob una història totalment diferent. Però serà millor que la sentiu contada per ella mateixa en aquest vídeo. Només us diré que es van succeir una sèrie de malentesos, complicacions i corredisses que no van evitar que aconseguís la medalla… però que van fer que hagi tornat amb un sac de nirvis que mai oblidarà.

Déu n’hi do la història que hi ha darrere aquesta medalla…